marți, 18 decembrie 2007

Serviciile WEB imbunatatesc experienta Office

Compania InstaColl a facut valva o data cu lansarea "Live Documents", un serviciu inovator care incearca sa sparga dominarea pietei office de catre Microsoft Office prin punerea la dispozitie a capabilitatilor online de colaborare in redactarea documentelor.

Desi incercarile precedente de a atrage clientii departe de Microsoft Office au esuat, CEO Sumanth Raghavendra afirma ca inca exista oportunitati mari in acest segment de software.

Raghavendra abordeaza subiectul diferit de alti vanzatori de office software care au crezut ca pot castiga intr-o batalie directa cu pachetul Microsoft Office. El propune si crede ca Live Documents si Microsoft Office pot sa co-existe si sa colaboreze prin extinderea functionalitatii pachetului MSOffice de catre Live Documents prin facilitatile online de colaborare a utilizatorilor.

In final Raghavendra vede doua posibilitati in viitor: prima ar fi continuarea trend-ului actual de folosire a aplicatiilor desktop instalate pe fiecare PC. A doua, ci ea mai interesanta, sustina ca o daca cu cresterea numarului de utilizatori broadband (vezi postul anterior) companiile sa migreze spre oferirea de aplicatii bazate pe web-browsere. Ramane sa vedem daca are dreptate.

Niciun comentariu: