miercuri, 9 ianuarie 2008

Google aplica pentru patentarea textului din imagini

Google a aplicat pentru un patent pentru recunoasterea si utilizarea textului continut in imagini si inregistrari video.

Aplicatia, facuta in iunie 2007, a fost publicata saptamana trecuta si acopera "metodele, sistemele si aparatele inclusiv programe computer pentru utilizarea textelor extrase din imagini", potrivit Google."Intr-o implementare, este oferita o metoda implementata pe computer. Metoda include receptia unui input de unu sau mai multi termeni de cautare de imagini si identificarea cuvintelor cheie in termenii de cautare. Metoda mai include cautarea intr-o colectie de cuvinte cheie, inclusiv cuvintele cheie extrase din imaginea text, obtinand o imagine asociata cu imaginea text corespunzatoare unuia sau mai multor termeni de cautare de imagini".

Google, care este deja nu doar proprietara celei mai larg utilizate facilitati de cautare de imagini pe Internet, ci si a celui mai mare site video, YouTube, are multe de castigat din faptul ca este capabila sa interpreteze corect textul din imagini si video. O asemenea capacitate ar putea, de exemplu, fi utilizata pentru a crea cuvinte cheie mai precise sau pentru identificarea locului de provenienta a imaginilor pe baza semnaturii din background.Aceasta aplicatie patent nu este prima facuta de Google in domeniul recunoasterii caracterelor optice.In septembrie 2006 compania a ajutat la corectarea unui vechi motor ORC numit Tesseract - dezvoltat initial de Hewlett-Packard - pe care l-a lansat ca open source.

Sursa: www.zdnet.com
Nu uitati sa vizitati http://www.i-evoluate.inginer.info/

Niciun comentariu: